Recept: Preistamppot met roomkaas en kip

Nu de herfst toch echt een feit is krijg ik weer zin in lekkere stamppotten maar ik wildeeens iets anders proberen dan de standaard stamppotten. En het toeval wil dat ik een recept tegen kwam dat me wel lekker leek, preistamppot met roomkaas en kip. Het recept komt uit de Allerhande, het AH magazine en het is ook nog eens een budget recept!

Wat heb je nodig:

  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 2 preien, gewassen en in ringen
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g)
  • 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes
  • 1 duopak gerookte kipreepjes (200 g)

De bereiding:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. 2. Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. 3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.

Dit recept is zeker een aanrader! Dus haal snel alle ingrediënten in huis en ga aan de slag, alvast eet smakelijk!

Liefs Nina

Advertenties

3 gedachten over “Recept: Preistamppot met roomkaas en kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: